Gå til sygdomsliste

Savoykålspakker med kylling, dukkah og ingefær

Portioner: 4
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    God ved kvalme

Smukke kåldolmere fyldt med asiatisk krydret kyllingefars og omviklet med savoykålblade. 


Sådan gør du:

Kog savoykålsbladene et par minutter i letsaltet vand. Kom dem i en sigte og lad dem køle af. Skær den groveste del af stokken bort. Pil og hak løget og hvidløgsfeddene fint.

Rist pinjekernerne gyldne på en tør, varm pande. Rør kyllingekødet sammen med løg, hvidløg og pinjekerner. Tilsæt de resterende ingredienser.

Læg en stor skefuld fars på hvert kålblad - luk pakkerne hermetisk til med kødnåle eller ufarvet bomuldsgarn. Kog dem i let saltet vand i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen og lad pakkerne trække i kogevandet i 5 minutter.

Fjern kødnåle eller bomuldsgarn og servér savoykålspakkerne med yderligere sød chilisauce til at dyppe i og en god grov salat.

Tip:

Farsen til savoykålspakkerne indeholder sød chili og sød soja, der gør det svært at bruge farsen som almindelig frikadellefars, da frikadellerne så har en tendens til at blive meget brændte udenpå.

Dukkah:

Rist sesamfrøene på en tør pande sammen med krydderierne. Smut og rist mandlerne på en tør, varm pande eller i ovnen, til de er helt hårde og gyldne. Får mandlerne for meget, bliver de mørke og bitre – får de for lidt, bliver de bløde, så hold godt øje med dem.

Rist derefter spidskommen og korianderfrø og kom det hele i en morter sammen med saltet. Stød det til en grov krydderblanding.

 

Ingredienser

8-12 hele blade fra 1 savoykål
1 løg
2 fed hvidløg
75 g ristede pinjekerner
450 g hakket kyllingekød
5 spsk dukkah (se opskrift nedenfor)
4 spsk friskrevet ingefær
4 spsk sød chilisauce
4 spsk sød sojasauce (ketjap manis)


Dukkah

2 spsk sesamfrø
1 lille håndfuld mandler
2 spsk spidskommen
2 spsk korianderfrø
2 spsk Maldon salt

 


Tilbehør

sød chilisauce
Evt. en grov salat