Gå til sygdomsliste

Kyllingelår med kartofler, tomat og rucolasalat

Portioner: 4

Det virker altid at blande kylling, kartofler og grønt i fad, og sætte det i ovnen. Her vendes kyllingelår med kartoffelbåde, tomater, oliven og ansjos. Spis med rucolasalat.


Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader. Kom kyllingelårene i et ildfast fad. Hak ansjoserne, og hæld olivenolie, oliven og ansjoser over kyllingelårene. Krydr med salt og peber.

Skær kartoflerne i både. Skær tomaterne i halve. Tilsæt kartofler, tomater, hvidløg og basilikum til fadet med kylling, og  bland det hele godt.

Steg det i ovnen i ca. 30 minutter.

Rucolasalat:

Kom rucola i en skål, og smuldre grove stykker feta over. Tilsæt oliven og limesaft. Smag salaten til med salt, peber og limesaft.

Ingredienser

10 kyllingelår, hak den nederste del af benet af
½ dl olivenolie
100 g oliven
4 ansjoser
500 g kartofler, vasket og skåret i både
6 tomater, skåret i halve
2 fed hvidløg, grofthakket
1 bdt basilikum, grofthakket


Rucolasalat

1 bk frisk rucola, skåret, skyllet og slynget
100 g feta, smuldret i mindre stykker
50 g oliven uden sten
1 lime, saften af