Gå til sygdomsliste

Hindbærsaft med basilikum

Portioner: 2
  •  
    God ved kvalme
  •  
    Let at synke

Du kan selvfølgelig også lave den lækre hindbærsaft uden basilikum, men den giver en helt særlig friskhed. 


Sådan gør du:

Kom hindbær, vand og agavesirup i en gryde, og lad det koge op stille og roligt. Lad det simre svagt i 30 minutter, tilsæt basilikum de sidste 5 min, og lad saften trække i en time med basilikummen. Hæld saften i en finmasket si, og lad den dryppe ned i en skål, uden at du presser. Kassér bærrene, hvis der ikke er mere smag i dem, ellers kan du bruge dem i yoghurt. Smag lemonaden til med limesaft, og opbevar den koldt indtil servering. Servér den med masser af isterninger. Hindbærsaften kan holde sig 3-4 dage på køl.

Tip:
  •  
    God ved kvalme

Hvis du har kvalme eller din appetit er lille, kan det være en god ide at toppe saften med danskvand. Kulsyreholdige drikke kan for nogle mindske kvalmen og stimulere appetitten. Brug så kun 4 dl vand til at lave saften, og top med danskvand, når du skal drikke den. Det giver nærmest en luksusudgave af rød sodavand.

Ingredienser

250 g hindbær
6 dl vand
1/2 dl agavesirup
3-4 stilke basilikum
1/2 lime, saft af
masser af isterninger