Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Sorte bønner giver mørke, lette og fugtige muffins – og ingen kan gætte, at der er bønner i! Kakaonibs giver skønt voksenknas i kagerne, men de kan sagtens udelades eller erstattes af mørk chokolade.
Kog de udblødte bønner i ca. 1 time, til de er helt møre, og lad dem køle af. Smelt chokoladen over vandbad: Fyld vand i en kasserolle, og bring det i kog. Sæt en skål af rustfrit stål ned i gryden, og smelt chokoladen heri. Skålen må ikke røre vandet – det er dampen, der smelter chokoladen.
Blend de kogte bønner i en foodprocessor, kom smør og sukker i, og blend til massen er glat og samlet. Kom den smeltede chokolade i, og blend igen. Kom vaniljekorn og sukker i. Bland kakao, bagepulver og natron sammen, og tilsæt det. Blend æggene i et ad gangen. Vend til sidst kakaonibs og valnødder i, og fyld kagemassen i muffinforme. Bag dem ved 185˚ i 20-25 min, eller til de er gennembagte.
Servér kagerne ved stuetemperatur. Evt. med frisk frugt, flødeskum eller is til.
200 g sorte bønner, udblødte
100 g smør, blødt
100 g rørsukker
100 g mørk chokolade
1/2 vaniljestang, korn af
1 knsp salt
1/2 dl kakao
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
5 æg
2-3 spsk kakaonibs
50 g valnødder, hakkede
evt. kakao
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17