Gå til sygdomsliste

Blommekompot

Hurtig tilberedning
Portioner: 4
  •  
    Let at synke

Denne blommekompot er god på tykmælk og yoghurt eller i desserter, f.eks. en trifli med flødeskum og knuste makroner. Du kan sagtens koge kompotten af andre frugter, alt efter hvad der er i sæson og hvad du kan lide. 


Sådan gør du:

Skyl blommerne godt, skær dem i halve og fjern stenene.

Kom blommerne i en flad gryde sammen med sukkeret og det vand, der er på blommerne efter skylning. Kog indtil blommerne moser ud (ca. 8-10 min), og tag så gryden af varmen.

Lad kompotten køle af, og spis den ovenpå tykmælk eller som marmelade.

Tip:

Kompotten kan også laves på andre frugter og bær alt efter sæson, f.eks. brombær, jordbær, solbær eller mirabeller.

Ingredienser

250 g blommer (eller anden frugt, se tip)
50 g rørsukker