Gå til sygdomsliste

Frugtyoghurt med knas

Hurtig tilberedning
Portioner: 3-4
 •  
  Mild og blød
 •  
  God ved kvalme
 •  
  Let at synke
 •  
  Energiindhold kan øges

Denne yoghurt smager så sødt og dejligt af frugt, at både børn og voksne kan være med. Med sprødt knas på toppen er den noget nær vanedannende. Det er ikke nødvendigt men dejligt med lidt friske bær til, hvis du har. Her har vi brugt blåbær.


Sådan gør du:

Blend banan, dadler og blåbær sammen med en stavblender eller i en foodprocessor, til det er en ensartet masse. Kom skyr i og blend igen, til yoghurten er blød og jævn. Blend ikke for længe, så bliver yoghurten tyndtflydende.

Tip:
 •  
  Energiindhold kan øges

Hvis du skal have flere kalorier, kan du erstatte eller blande den fedtfattige skyr med sødmælksyoghurt, drænet yoghurt eller cremefraiche 38 %. Skyr har et højt proteinindhold i forhold til de andre produkter, derfor kan det være god idé at blande dem - eller blende skyren med et par skefulde smagsneutral olie, f.eks. ikke-koldpresset rapsolie.

Rist rugflager, havregryn og græskarkerner på en tør, varm pande i 5-7 minutter. Lad dem køle af.

Servér yoghurten med et drys af den sprøde topping og gerne friske bær.

Yoghurten holder sig i 2-3 dage i køleskab. Knaset holder sig fint i et lukket glas i mindst 14 dage.

Tip:

Brug sæsonens bær og frugt til din morgen-yoghurt. Vælg gerne mango, hindbær, fersken, blomme, brombær, jordbær eller hvad din favorit er. Du kan også bruge frosne bær. Giv dem et opkog i et minut og lad dem køle af i køleskabet før brug. Hæld noget af væden fra, hvis bærrene har afgivet meget vand.

Tip:

Yoghurten er også god som dessert. Har du en ismaskine kan du evt. fryse yoghurten, så har du hjemmelavet yoghurt-is. Uden ismaskine vil massen få en hårdere og mere krystalliseret konsistens.  

Ingredienser

1 meget moden banan
3 saftige dadler, uden sten
125 g blåbær
400 g skyr


Knas

1/2 dl rugflager
1/2 dl havregryn
1/2 dl græskarkerner