Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Med din egen grødblanding på hylden, er det nemt at lave en lækker grød om morgenen eller på arbejdet. Du kan variere ingredienserne efter smag og lyst.
Klip sveskerne i små stykker og vend dem med rug, byg, havre, kanel, kardemomme, valnødder og salt. Ryst blandingen, og kom den i et tætsluttende glas.
Blandingen kan holde sig i mindst 1 uge i køkkenskabet.
Bland 1 dl instant-grød med 1,5 dl væde, f.eks. vand, mælk, æblemost eller mandelmælk (se opskrift på mandelmælk under 'Kolde og varme drikke'). Du kan også bruge en blanding af vand og mælk/most/mandelmælk. Kom væde og grødblanding i en kasserolle, og lad grøden simre i 3-4 minutter.
Spis grøden, som den er, eller tilsæt frisk frugt – f.eks. et revet æble, blommestykker eller lignende, friske eller tørrede bær, ristede nødder eller hvad sæson og frugtskål har at byde på.
Har du brug for flere kalorier, kan du f.eks. tilsætte kokosmel eller flere hakkede nødder til blandingen. Du kan også koge grøden på sødmælk og spise den med en smørklat - eller røre et par skefulde olie i den færdige grød. F.eks. valnøddeolie, der har en dejlig nøddesmag, eller en smagsneutral olie som ikke-koldpresset rapsolie.
Tag lidt af blandingen med, når du skal på arbejde eller ud. Hæld kogende vand på, læg låg eller film på, og lad grøden trække færdig. Det giver et skønt og nemt mellemmåltid. Hvis du primært vil tilberede din grød på denne måde, kan du vælge de lidt finere byg- og ruggryn i stedet for flager. De bliver nemmere bløde.
150 g stenfri svesker
2 dl rugflager
2 dl bygflager
4 dl fintvalsede havregryn
1 spsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
50 g valnødder, grofthakkede
1/2 tsk salt
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17