Gå til sygdomsliste

Eksotisk frugt med ingefærsirup

Portioner: 4
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    God ved kvalme
  •  
    Energiindhold kan øges

Desserten er på en gang sød og frisk, og de små kakaonibs giver bittert knas. De fås i helsekostbutikker og på nettet, men kan sagtens udelades eller erstattes af mørk chokolade. Lav gerne frugtsalaten på forhånd, og opbevar den i køleskabet i op til et døgn.


Sådan gør du

Fjern de yderste blade fra citrongræsset og kassér dem. Skær citrongræsset i grove stykker, og skær ingefæren i tykke skiver. Kom begge dele i en kasserolle med sukker og vand. Lad det simre i 10 minutter. Tag det af varmen, og lad det trække i yderligere 10 minutter. Sigt siruppen, og sæt den i køleskab i mindst 1 time.

Skræl mango og melon, og fjern kernerne. Skær alt frugten i mundrette stykker, og vend dem med den afkølede sirup. Servér frugtsalaten, evt. vendt med lidt kakaonibs. Servér yoghurt til.

Tip:
  •  
    Energiindhold kan øges

Hvis du skal have flere kalorier, kan du servere frugtsalaten med flødeis, cremefraiche 38 % eller letpisket flødeskum.

Tip:

Serveret med yoghurt eller skyr har desserten et lavt kalorieindhold.

Tip:

I stedet for at lave siruppen, kan du vende frugten med kødet fra et par passionsfrugter. Det virker som en frisk og syrlig dressing.

Sirup:

1 stængel citrongræs
20 g skrællet ingefær
1 1/2 dl sukker
1 dl vand


Frugtsalat:

1 mango
1 ananas
2-3 bananer
evt. 1-2 spsk kakaonibs


Tilbehør:

evt. yoghurt, is eller flødeskum