Gå til sygdomsliste

Blinis med laks og cremefraiche

Portioner: 10 stk.
  •  
    Energirig
Sådan gør du:

Rør gæren ud i vandet, tilsæt boghvedemel og fløde 13, og pisk dejen sammen. Dæk den til med et viskestykke, og sæt til hævning i et par timer.

Del de to æg i blommer og hvider. Tilsæt de to æggeblommer, hvedemel, piskefløde, salt og smeltet smør til dejen. Pisk hviderne meget stive, og vend dem i dejen. Lad den hvile i 10 min. Steg små pandekager i smør eller olie på en varm pande (evt. en blinispande). Hver pandekage skal være 5-10 cm i diameter. 

Servér pandekagerne varme med ca. 15 g fersk røget laks - som et lille, helt stykke eller grofthakket, alt efter hvad du bedst kan lide - finthakket rødløg og cremefraiche.

Tip:

Hvis det skal være rigtig nemt, kan pandekagerne købes færdige, så du bare skal lune dem.

Ingredienser

10 g gær
1 1/4 dl vand, håndvarmt
125 g boghvedemel
1 1/4 dl fløde 13
2 æg
65 g hvedemel
1/2 dl piskefløde
1 knsp salt
30 g smeltet smør eller olie til bagning


Tilbehør

150 g røget laks (15 g pr. pandekage) 
1 dl cremefraiche 38%
1 lille rødløg, finthakket