Gå til sygdomsliste

Krydderurteolie med græskarkerner

Hurtig tilberedning
Portioner: ca. 2 dl
  •  
    God ved kvalme
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    Energirig
  •  
    Let at synke

Denne grønne krydderurteolie er blendet med ristede græskarkerner. Den smager skønt at dryppe over blendede supper eller over pasta. Du kan også bruge den til salatdressing, hvis du tilsætter mere eddike. 


Sådan gør du:

Rist græskarkernerne i lidt olivenolie og salt på en pande, til de popper og tager farve. Blend græskarolie og olivenolie sammen med krydderurterne, hvidløg, eddike og de afkølede, ristede græskarkerner til en god flydende krydderurteolie. Smag olien til med lidt salt.

Brug olien til at dryppe i supper. Olien kan også smages til med mere eddike og bruges til salatdressinger.

Tip:
  •  
    Energirig

Skal du spise mad med højt kalorieindhold, er denne olie god at bruge på supper, pasta, grøntsagsmos eller kogte grøntsager. 

Tip:
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    God ved kvalme

Ved kvalme og smagsforandringer kan det være en hjælp at smage maden til med krydderurter, citron, hvidløg og lignende. Med en krydderurteolie som denne i køleskabet kan du nemt og enkelt give din suppe, kylling, fisk etc. en skefuld krydderurter.

Ingredienser

3 spsk græskarkerner
koldpresset jomfruolivenolie
½ dl græskarolie
½ dl koldpresset jomfruolivenolie
1 håndfuld blandede krydderurter, f.eks. basilikum, mynte og bredbladet persille
1 fed hvidløg
½ spsk æblecidereddike eller sherryeddike
flagesalt