Gå til sygdomsliste

Mandelmælk

  •  
    Energirig
  •  
    Mild og blød
  •  
    Let at synke

Mandelmælk er helt mild og fin i smagen. Brug mælken, hvis du er laktoseintolerant, eller som luksusmælk på mysli, i grød, i smoothie eller i varm chokolade. Eller nyd et lille glas iskoldt. Opskriften giver 1 liter mandelmælk.


Sådan gør du:

Kom mandlerne i en skål, og dæk dem med koldt vand. Dæk skålen, og sæt den i køleskabet natten over. Dræn vandet fra mandlerne, og kom mandler, 8 dl koldt vand, salt, olie og agavesirup i en blender. Blend i et par minutter, til mælken er fin og skummende. Sigt mælken gennem et klæde eller en fintmasket sigte.

Hæld mandelmælken på en skoldet flaske, og opbevar den i køleskabet, hvor den kan holde sig i 2-3 dage.

Tip:

Når du sigter mælken, skal du ikke smide pulpen ud. Brug den i brød, pandekager eller grød.

Tip:
  •  
    Energirig

Mandelmælken har et højt kalorieindhold, så den er god som mellemmåltid i løbet af dagen, hvis du har lille appetit eller har tabt dig.

Dag 1

150 g mandler
koldt vand


Dag 2

8 dl koldt vand
1 knsp salt
1 spsk olivenolie
1 tsk agavesirup