Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Pandekagerne er svampede og lækre, både som dessert og weekend-morgenmad. Banan og dadler er gode at bruge i bagværk. Begge dele søder nemlig meget, sa det er ikke nødvendigt at tilsætte sukker.
Mos bananen til en fin puré med en gaffel. Fjern sten i dadlerne, og hak dem fint. Pisk banan, dadler, kærnemælk, æg, salt, vaniljekorn og smør sammen. Bland rugmel, hvedemel og bagepulver sammen, og pisk det i æggeblandingen. Hak valnødderne fint, og kom dem i dejen. Steg små pandekager i olie på en varm pande. Servér straks med blåbær og evt. sirup.
Hvis du skal have flere kalorier, erstattes kærnemælk og mælk med 3 dl piskefløde. Spis evt. pandekagen med en skefuld mascarpone rørt med vaniljesukker eller flødeis.
Pandekagerne kan laves dagen i forvejen og lunes i ovn eller mikroovn. Opbevar dem i køleskabet i en tætsluttende beholder og varm dem indpakket i folie i en 200˚ varm ovn i 6-7 min eller i en mikroovn (uden folie!) i 1-2 min.
Du kan rive en halv squash og vende den i dejen. Squash er meget saftig og smagsneutral, så det er en god grøntsag at gemme i alt fra kødsovs til pandekager.
1 meget moden banan
3 dadler, saftige
1 dl kærnemælk
2 dl mælk
1 æg
1 knsp salt
1/2 vaniljestang, korn af
1 spsk smør, smeltet
1 dl rugmel
ca. 1/2 dl lyst hvedemel
1 tsk bagepulver 50 g valnøddekerner, finthakkede
lidt olie til stegning
masser af friske blåbær eller andre bær
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17