Gå til sygdomsliste

Grove pandekager med blåbær

Portioner: 14 stk.
  •  
    Energiindhold kan øges

Pandekagerne er svampede og lækre, både som dessert og weekend-morgenmad. Banan og dadler er gode at bruge i bagværk. Begge dele søder nemlig meget, sa det er ikke nødvendigt at tilsætte sukker.


Sådan gør du:

Mos bananen til en fin puré med en gaffel. Fjern sten i dadlerne, og hak dem fint. Pisk banan, dadler, kærnemælk, æg, salt, vaniljekorn og smør sammen. Bland rugmel, hvedemel og bagepulver sammen, og pisk det i æggeblandingen. Hak valnødderne fint, og kom dem i dejen. Steg små pandekager i olie på en varm pande. Servér straks med blåbær og evt. sirup.

Tip:
  •  
    Energiindhold kan øges

Hvis du skal have flere kalorier, erstattes kærnemælk og mælk med 3 dl piskefløde. Spis evt. pandekagen med en skefuld mascarpone rørt med vaniljesukker eller flødeis.

Tip:

Pandekagerne kan laves dagen i forvejen og lunes i ovn eller mikroovn. Opbevar dem i køleskabet i en tætsluttende beholder og varm dem indpakket i folie i en 200˚ varm ovn i 6-7 min eller i en mikroovn (uden folie!) i 1-2 min.

Tip:

Du kan rive en halv squash og vende den i dejen. Squash er meget saftig og smagsneutral, så det er en god grøntsag at gemme i alt fra kødsovs til pandekager.

Ingredienser

1 meget moden banan
3 dadler, saftige
1 dl kærnemælk
2 dl mælk
1 æg
1 knsp salt
1/2 vaniljestang, korn af
1 spsk smør, smeltet
1 dl rugmel
ca. 1/2 dl lyst hvedemel
1 tsk bagepulver 50 g valnøddekerner, finthakkede
lidt olie til stegning


Tilbehør

masser af friske blåbær eller andre bær