Gå til sygdomsliste

Spinat-linsesuppe

Portioner: 8
  •  
    Energiindhold kan øges
  •  
    Let at synke

Vegetarisk, cremet og fyldig spinatsuppe med grønne linser. Et par dråber tabasco på toppen er godt, men ikke et must.


Sådan gør du:

Sauter gulerødder, bladselleri, knoldselleri, løg og hvidløg i en gryde, til grøntsagerne begynder at blive møre. Tilsæt linserne, og varm dem godt i gennem. Tilsæt den kogende bouillon, og lad det koge, til linserne er helt møre. Det tager ca. 25 min.

Tip:
  •  
    Energiindhold kan øges

Du kan øge suppens energiindhold ved at erstatte ½ liter af bouillonen med piskefløde. Alternativt kan du røre energipulver i en portion af den færdige suppe. Spis gerne suppen med en skefuld cremefraiche. 

Kom spinaten op i gryden, og giv hele suppen et opkog. Spinaten begynder at miste farve, og blive kedelig at se på, hvis den koger for længe. Suppen skal nu smages til med salt og et stænk chilisauce, f.eks. tabasco.

Tip:
  •  
    Let at synke

Suppen kan med fordel blendes helt fint, hvis det er det, man har mest lyst til.

Ingredienser

300 g grønne puy-linser
2 gulerødder, skåret i skiver
2 stængler bladselleri, skåret i skiver
¼ knoldselleri, skåret i grove tern
1 løg, skåret i grove tern
1 fed hvidløg, hakket
lidt rapsolie
200 g spinat, blancheret (kort opvarmning i lidt vand)
1 stænk chilisauce, f.eks. tabasco 
1,5-2 l kogende vand el kyllingebouillon


Tilbehør

evt. tabasco
evt. cremefraiche