Gå til sygdomsliste

Ærtemos med hasselnødder

Hurtig tilberedning
Portioner: 4
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    Let at synke

Lækkert vegetarisk tilbehør. Enkel mos af friske ærter og hasselnødder. Dejlig sommermad - på et stykke rugbrød eller som tilbehør til fisk eller kød.

 


Sådan gør du:

Bland ærter og nødder i en foodprocessor, og blend det til en grov puré sammen med rapsolie, eddike og salt. Smag på mosen – måske behøver den lidt mere eddike eller salt. Anret puréen på en skive brød, og kværn sort peber over. Snit havesyrebladene i tynde strimler, drys dem på, og servér.

Tip:
  •  
    God ved smagsforandringer

Havesyre har en frisk og syrlig smag. Kan du ikke skaffe havesyre, kan den undlades. Erstat evt. med en anden krydderurt, f.eks. brøndkarse eller koriander - eller servér citronbåde til, så man kan give mosen et lille skud syrlig citronsaft. 

Hvis du oplever smagsforandringer er det godt at smage maden til med f.eks. krydderurter og citron som i denne mos. Prøv dig frem - måske smager en bestemt krydderurt dig bedre end andre.

 

Tip:

Hvis du får lyst til denne ret en efterårsdag, kan den sagtens laves med frosne ærter i stedet for friske.

Ingredienser

400 g bælgede ærter
60 g hasselnøddekerner
6 spsk koldpresset rapsolie
2 tsk æblecidereddike
½-1 tsk salt
4 skiver rugbrød
friskkværnet peber
20 blade havesyre (kan erstattes af andre krydderurter eller undlades)