Gå til sygdomsliste

Ærtemos

Hurtig tilberedning
Portioner: 4
  •  
    Energiindhold kan øges
  •  
    Let at synke

Brug den smukke, grønne ærtemos som dip til grøntsagsstave, på brødet eller som tilbehør til kylling, fisk eller grøntsagsretter. 


Sådan gør du:

Pil og hak skalotteløget fint. Sauter løget i olivenolie i en gryde, til det er glasklart.

Tilsæt ærterne, og lad dem stege godt igennem, men uden at de tager farve. Tilsæt en sjat vand, og lad ærterne dampe helt møre. Blend dem med en stavblender.

Juster med yderligere vand om nødvendigt, og smag ærtemosen til med salt og peber.

Tip:
  •  
    Energiindhold kan øges

Hvis du skal spise mad med højt kalorieindhold kan du røre lige dele ærtemos og cremefraiche 38% eller marscarpone til en blød creme.

 

Ingredienser

1 stort bananskalotteløg
koldpresset jomfruolivenolie
500 g ærter (friskbælgede eller frosne, optøede)
½-1 dl vand eller grøntsagsfond
flagesalt
sort peber, friskkværnet