Gå til sygdomsliste

Ærtesuppe med kartofler, myntedip og rugbrødscroutoner

Portioner: 8
Fryseegnet
 •  
  Energiindhold kan øges
 •  
  Let at synke

Dette er en vegetarisk, cremet og lys grøn suppe med en mild smag af ærter og kartoffel. Du kan sagtens bruge frosne ærter. Der er kogte, nye kartofler og sprødt rugbrød til – som enten kan spises ved siden af eller serveres i suppen. Dryp også myntedippen i suppen, eller spis den som dip til brødet.


Suppe:

Pil løg og hvidløg, og snit dem fint. Steg løg og hvidløg i olie i en stor gryde ved svag varme, indtil de er glasklare.

Skræl og skyl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Kom kartoflerne op i gryden til løgene, tilsæt vand, og lad det koge i 15 minutter, til kartoflerne er møre.

Blend suppen sammen med ærterne og olien til en glat purésuppe. Varm suppen op lige inden servering, og smag til med salt, peber og eddike.

Tip:
 •  
  Energiindhold kan øges

Hvis du vil have en suppe med højt energiindhold, kan du erstatte ½ liter af vandet med piskefløde. Alternativt kan du rører energipulver i en passende portion af den færdige suppe. 

Erstat eventuelt også 1-1½ dl af skyren i myntedippen med cremefraiche 38% eller marscarpone.

Fyld:

Skrub og skyl kartoflerne. Kog kartoflerne i saltet vand i 8 minutter, og lad dem trække i vandet, til de er møre. Skær rugbrødet i små terninger. Bag brødterningerne sprøde i ovnen i 20 minutter ved 150 grader.

Tip:
 •  
  Let at synke

Hvis suppen skal være meget let at synke, kan du undlade fyldet og spise den blendede suppe som den er - evt. med cremefraiche eller myntedip.

Dip:

Skyl og slyng mynten, og hak den fint. Bland skyr, mynte og honning. Smag til med salt.

 

Servering:

Varm suppen godt op, og server den med myntedip og groft brød.

Tip:

Du kan fryse suppen portionsvis - undlad da at tilsætte rugbrødscroutoner, men tilsæt gerne de kogte kartofler, hvis du vil have en suppe med fyld.

Suppen bliver mindre grøn af genopvarmningen, men smagen er lige så fin.

Suppe

1 løg
1 fed hvidløg
½ dl solsikkeolie
500 g store kartofler
1 ½ l vand
500 g ærter, gerne frosne
1 dl koldpresset rapsolie


Fyld

200 g nye kartofler
100 g rugbrød


Myntedip

4 stilke mynte
2 dl skyr
1 spsk akaciehonning
salt


Tilbehør

1 groft brød