Gå til sygdomsliste

Blommetrifli med nøddeknas

Portioner: 4
  •  
    Energirig
  •  
    Let at synke

Trifli er en enkel dessert, der kan varieres efter sæson. Her er den med blommekompot og hasselnøddeknas.


Sådan gør du:

Udsten blommerne, og kom dem i en gryde sammen med sukker og eddike. Lad det simre under låg i ca. 5-10 min. Tag gryden af varmen, og lad grøden køle helt af.

Lav nøddeknas: Smelt forsigtigt sukkeret på en pande ved lav varme. Vip panden frem og tilbage undervejs, så sukkeret ikke brænder på. Tilsæt smør, natron og hasselnødder, når sukkeret er smeltet. Rør rundt i karamellen med en træske. Hæld nødde-karamelmassen ud på et stykke bagepapir, og lad den køle af. Knus den stivnede masse til groft drys.

 

Tip:
  •  
    Energirig

Hvis du vil øge proteinindholdet, kan du røre skummetmælkspulver i fløden, før du pisker det til skum. 

 

Pisk fløden til en let flødeskum. Læg lagvist grød, flødeskum og knas i fire glas. Afslut med knas på toppen og server.

Blommegrød

600 g blommer
100 g sukker
4 spsk blommeeddike (eller anden frugteddike, f.eks. æble- eller æblecidereddike)


Nøddeknas

40 g sukker
20 g smør
1 tsk natron
60 g hasselnøddekerner
2 dl piskefløde