Gå til sygdomsliste

Bønnedip

Hurtig tilberedning
Portioner: 3-4 dl
  •  
    Let at synke
En skål med bønnedip

De fleste kender den mellemøstlige hummus lavet på kikærter, men den kan også sagtens laves af andre typer tørrede bønner. Denne bønnedip er velegnet som pålæg eller som dip til grøntsagsstave eller brød. Den kan holde sig en uge i køleskabet.

 


Sådan gør du:

Lad lagen dræne fra bønnerne i en si. Bland alle ingredienserne i en foodprocessor eller minihakker og kør, til det har en passende konsistens. Smag til med salt og peber, evt. også citron og chilisauce.

Tip:
  •  
    Mild og blød

Hvis du har sarte slimhinder, kan du undlade citronsaft og chilisauce. Brug i stedet vand eller anden mild væske. 

Ingredienser

1 dåse røde kidney bønner
1 spsk tahin (sesampasta)
½ citron, saft af (ca. 2 spsk)
1 tsk stødt spidskommen
1 fed hvidløg
2 spsk sød chilisovs
1 spsk planteolie (brug den, du bedst kan lide)
salt og peber