Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Saftige kødboller af kyllingekød, gulerødder og knoldselleri i en mild, lys sovs. Drys med kørvel som her eller udskift med for eksempel bredbladet persille.
Skrub eller skræl kartoflerne og kog dem i 10 min i saltet vand.
Tag gryden af blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet, til de er møre. Hvis du lader kartoflerne blive godt møre, kan de moses i sovsen på tallerknen. Hæld vandet fra, og hold kartoflerne lune i gryden under låg.
Rør det hakkede kyllingekød med salt og peber. Skræl og hak løget. Rør æg, løg, mælk og mel i farsen.
Sæt en stor gryde vand med salt og laurbærblade over. Form små runde frikadeller, og læg dem ned i det kogende vand. Skru ned, og lad kødbollerne simre stille og roligt i ca. 5 min.
Tag bollerne op af lagen med en hulske, læg dem på en tallerken, og gem kogelagen til stuvningen.
Skræl knoldselleri og gulerødder, og skær dem i terninger af ca. 1 cm. Bring kogelagen fra kødbollerne i kog igen. Læg grøntsagerne i den kogende lage, og lad dem koge med i ca. 3 minutter. Tag grøntsagerne op med en hulske og gem lagen.
Smelt smør i en gryde, tilsæt mel og rør godt. Tilsæt 5 dl af kogelagen lidt ad gangen under konstant omrøring, og skru lidt ned for varmen.
Hvis du skal spise mad med højt kalorieindhold, kan du erstatte noget af kogelagen med piskefløde, når du laver stuvningen. Du kan også røre energipulver i den færdige sovs.
Lad sovsen koge i ca. 5 min, når al lagen er tilsat. Smag til med salt og peber.
Læg kødboller, selleri og gulerødder i sovsen og lad det hele simre i ca. 5-10 min, så stuvningen er gennemvarm.
Skyl og hak kørvelen, og drys den over retten. Server med kartofler og brød til.
Sovsen gør denne ret let at synke. Hvis de hele grøntsagsstykker giver dig problemer, kan du blende grøntsagerne sammen stuvningen med en stavblender, før du tilsætter bollerne. Sørg for, at grøntsagerne er godt møre, før du blender - lad dem koge i ca. 10 minutter i kogelagen.
200 g hakket kyllingekød
salt og peber
½ løg
1 æg
½ dl letmælk
3 spsk mel
2 laurbærblade
300 g knoldselleri
2 gulerødder
20 g smør
30 g mel
5 dl kogelage
½ bdt kørvel
500 g kartofler
2 skiver groft brød
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17