Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Vegetarisk, blid og cremet græskarsuppe med jordnøddesmør. Her er brugt butternutsquash, der giver en meget cremet, sød og mild suppe. Du kan erstatte det af hokkaidogræskar, så bliver suppen mere orange og får lidt kraftigere græskarsmag.
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt græskarternene. Sauter dem godt i gennem – de har godt af at få lidt ”tæsk”, men skal ikke have så meget, at de brænder sig fast i gryden.
Tilsæt løg og hvidløg, og sauter videre. Vær opmærksom, for hvidløg brænder lynhurtigt på, og så kommer suppen til at smage brændt.
Tilsæt kogende bouillon eller vand, så at det er cirka 2 cm over grøntsagerne.
Du kan øge energiindholdet i suppen ved at erstatte 1/2-3/4 liter af bouillonen med piskefløde. Alternativt kan du røre energipulver i den færdige suppe. Server suppen med cremefraiche.
Lad suppen koge rimelig kraftigt, til butternutsquashen er helt mør, det tager ca. 20 minutter. Tilsæt fløde og peanutbutter, og kog suppen igennem.
Blend suppen helt fint med en stavblender eller i en blender. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere peanutbutter.
Spis suppen, som den er, eller server f.eks. med et drys græskarkerner, der er ristet i lidt olie på en varm pande.
Frys suppen ned i passende portioner. Når suppen skal spises, tøes en portion op i mikroovn eller en gryde med en anelse vand i bunden.
2 butternutsquash, skåret i grove tern (kan erstattes af hokkaidogræskar)
25 gram smør
1 løg, skåret i skiver
2 fed hvidløg, hakkede
2 spsk peanutbutter (crunchy)
2 l kyllingebouillon eller vand
2 dl piskefløde
drænet yoghurt eller cremefraiche
evt. græskarkerner og 1 spsk olie til stegning, hvis du vil riste dem
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17