Gå til sygdomsliste

Butternutsquash-suppe med peanutbutter

Hurtig tilberedning
Portioner: 8
Fryseegnet
  •  
    Energiindhold kan øges
  •  
    Let at synke

Vegetarisk, blid og cremet græskarsuppe med jordnøddesmør. Her er brugt butternutsquash, der giver en meget cremet, sød og mild suppe. Du kan erstatte det af hokkaidogræskar, så bliver suppen mere orange og får lidt kraftigere græskarsmag.


Sådan gør du:

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt græskarternene. Sauter dem godt i gennem – de har godt af at få lidt ”tæsk”, men skal ikke have så meget, at de brænder sig fast i gryden.

Tilsæt løg og hvidløg, og sauter videre. Vær opmærksom, for hvidløg brænder lynhurtigt på, og så kommer suppen til at smage brændt.

Tilsæt kogende bouillon eller vand, så at det er cirka 2 cm over grøntsagerne.

Tip:
  •  
    Energiindhold kan øges

Du kan øge energiindholdet i suppen ved at erstatte 1/2-3/4 liter af bouillonen med piskefløde. Alternativt kan du røre energipulver i den færdige suppe. Server suppen med cremefraiche.

Lad suppen koge rimelig kraftigt, til butternutsquashen er helt mør, det tager ca. 20 minutter. Tilsæt fløde og peanutbutter, og kog suppen igennem.

Blend suppen helt fint med en stavblender eller i en blender. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere peanutbutter.

Spis suppen, som den er, eller server f.eks. med et drys græskarkerner, der er ristet i lidt olie på en varm pande.

Tip:

Frys suppen ned i passende portioner. Når suppen skal spises, tøes en portion op i mikroovn eller en gryde med en anelse vand i bunden.

Ingredienser

2 butternutsquash, skåret i grove tern (kan erstattes af hokkaidogræskar)
25 gram smør
1 løg, skåret i skiver
2 fed hvidløg, hakkede
2 spsk peanutbutter (crunchy)
2 l kyllingebouillon eller vand
2 dl piskefløde


Tilbehør

drænet yoghurt eller cremefraiche
evt. græskarkerner og 1 spsk olie til stegning, hvis du vil riste dem