Gå til sygdomsliste

Cremet perlebyg med havtaskekæber og grønkålsråkost

Portioner: 2
  •  
    Energiindhold kan øges
  •  
    Let at synke

En nordisk udgave af den italienske risotto med perlebyg, friskost og grønkålsråkost.

 

 


Råkost:

Klargør alle grøntsagerne. Kom alle ingredienser til råkosten i foodprocessoren, og blend dem i ca. 10 sekunder, til alt er hakket godt i stykker. Smag til med salt, peber og eddike.

Tip:

Der er rigeligt med råkost. Gem halvdelen til frokost eller tilbehør til aftensmaden i morgen.

Perlebyg og havtaskekæber:

Skræl bananskalotteløget, og hak det fint. Steg løget ved svag varme i rapsolie, til det bliver glasklart.

Tilsæt byg, og lad det simre i ca. 1 minut. Hæld cider på, og lad det koge i 1 minut. Hæld dernæst bouillon på, og lad det simre i ca. 20 minutter, til perlebyggen er mør.

Krydr med salt og peber, og rør til sidst friskosten i. Perlebyggen skal være cremet, tilsæt en lille smule kogende vand, hvis den er for tør.

 

Tip:
  •  
    Energiindhold kan øges

Hvis du skal spise mad med højt kalorieindhold, kan du erstatte friskosten af en federe ost, f.eks. smøreost 70 % eller mascarpone. Tilsæt også gerne en god klat smør sammen med osten. 

Spis evt. også den cremede perlebyg uden råkost.

Skær havtaskekæberne i halve, og rist dem i smørret i 2 minutter på hver side på en varm pande. Hæld både havtaskekæber og smør fra panden over i perlebyggen (tag kun fisken med, hvis smørret er blevet for mørkt).

Rens svampene, og bræk eller skær dem i grove stykker. Rist svampene i olie i 2-3 minutter på en meget varm pande.

Servering:

Vend svampene i perlebyggen, og justér evt. igen med lidt mælk eller vand, hvis der er behov for det.

Servér den cremede perlebyg med råkost og groft brød til.

Perlebyg med havtaskekæber

1 bananskalotteløg
1 tsk koldpresset rapsolie
140 g perlebyg
1 dl tør æblecider
3-4 dl vand eller bouillon (hønse-, fiske- eller grøntsagsbouillon)
2 spsk friskost 18%
300 g havtaskekæber
10 g smør
200 g svampe (trompethat, østershat, champignon eller lign.)
1 spsk rapsolie til stegning
salt


Råkost

150 g grønkål
2 æbler
1 gulerod
1 fed hvidløg
2 spsk æblecidereddike
2 spsk koldpresset rapsolie
1 spsk honning
salt og peber


Tilbehør

2 skiver groft brød