Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Enkel, vegetarisk suppe af broccoli, ærter og frisk mynte. Hvis du vil have en mere mættende suppe, er tilberedt fisk eller kylling godt som fyld.
Kom broccoli, grønne bønner og ærter i en gryde, og overhæld det hele med koldt vand. Drys 1 teskefuld salt og lidt friskkværnet peber i. Kog det op og lad det koge 1 1/2 minut, sluk for varmen, fjern gryden, og lad det trække i 1 minut. Det er vigtigt at overholde kogetid og trækketid, da broccolien kommer til at smage grimt 'kålet', hvis den får for meget.
Tilsæt mynten, og blend suppen, til den er cremet. Smag til med ekstra salt og peber, og servér den med en smule olivenolie i hver portion.
Suppen holder sig frisk i et døgn i køleskabet.
Mundrette stykker af pocheret kyllingebryst er lækkert som fyld i denne suppe. Det laver du sådan:
Kog en gryde op med 1½ liter bouillon eller vand. Når bouillonen koger tilsættes 2 kyllingebryster. Lad det småsimre i 8-10 minutter alt efter, hvor store kyllingebrysterne er.
Læg låg på gryden og sluk for varmen. Lad dem pochere færdig i 30-35 min.
Pocheret kylling holder sig fint i køleskabet i 2 dage.
6 dl vand
250 g broccoli, skåret i mindre buketter
100 g grønne bønner nippet fri for blomsten (kan erstattes af ekstra ærter)
150 g frosne grønne ærter
1 stor håndfuld mynte, skyllet og slynget
1 1/2 spsk ekstra jomfruolivenolie
salt og friskkværnet peber
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17