Gå til sygdomsliste

Grøn pollo tonnato

Portioner: 2 (4 som forret)
  •  
    God ved kvalme
  •  
    Energiindhold kan øges
  •  
    Let at synke

En variation af den italienske klassiker vitello tonnato, som er koldt kalvekød med tunsauce. Her er i stedet brugt kyllingebryst og saucen har fået et ekstra skud smag og farve af friske krydderurter.


Sådan gør du

Kog en gryde op med bouillon, og tilsæt eventuelt laurbærblade, løg og peberkorn. Tilsæt kyllingebrysterne, når bouillonen koger. Lad det småsimre i 8-10 minutter alt efter hvor store, kyllingebrysterne er. Læg så låg på gryden, og sluk for varmen. Lad dem pochere færdig på denne måde i 30-35 minutter. Tag kødet op, og lad det køle af, først ved stuetemperatur, derefter i køleskabet.

Husk at gemme noget at kogevandet/bouillonen til tunsaucen.

Kom alle ingredienserne til saucen i en foodprocessor eller blender, og blend det til en cremet sauce.

Smag til med salt, peber og ekstra citronsaft/skal. Tilsæt om nødvendigt mere bouillon.

Skær kyllingebrysterne i tynde skiver, og anret dem eventuelt på salatblade med tunsaucen. Pynt med ekstra kapers.

   

Tip:
  •  
    Energiindhold kan øges

Du kan erstatte halvdelen af den græske yoghurt med mayonnaise. Det giver en sauce med højere indhold af protein og fedt.

Holdbarhed

Både sauce og kylling holder sig friskt i et døgn i køleskabet.

Ingredienser

2 stk. kyllingebryst
1 1/2 l kyllingebouillon
1/2 løg, pillet (kan udelades)
2 laurbærblade (kan udelades)
6 sorte peberkorn (kan udelades)

1 dåse tun i olie, drænet for olie
4 spsk bouillon, fra kyllingebouillonen ovenfor
1 økologisk citron, 1 tsk fintrevet skal og ca. 3-4 spsk saft heraf
1 1/2 spsk kapers
3 ansjosfileter i olie
1 hårdkogt æg
1-2 spsk græsk yoghurt 10 %
2 store håndfulde basilikum, minus de groveste stængler
1 lille håndfuld oregano, minus de groveste stængler
salt og friskkværnet peber
evt. sprøde salatblade og andet grønt til servering