Gå til sygdomsliste

Havregrød

Hurtig tilberedning
Portioner: 1
  •  
    Mild og blød
  •  
    Let at synke
  •  
    Energirig

Havregrød er enkel og god mad og kan lige så vel være aftensmad som morgenmad. Her er grøden lavet på sødmælk og serveret med smørklat og et drys kanelsukker.


Sådan gør du:

Bland gryn og mælk i en gryde, og bring det i kog. Kog ved svag varme i nogle minutter, til grøden har en god konsistens.

Du kan også lave grøden i mikroovn: Hæld havregryn og mælk i en skål egnet til mikrobølgeovn, evt. bare en dyb tallerken. Sæt den i mikrobølgeovnen i 2 min. ved høj effekt. 

Servér gerne grøden med en smørklat og lidt sukker blandet med kanel.

Tip:

Du kan udskifte havregrynene med andre kornflager eller gryn, f.eks. byg, emmer og boghvede - eller en blanding af flere slags.

Grove flager lægges i blød i vand - eller i mælk i køleskabet - natten over. Det giver en blødere grød.

Ingredienser

1 dl havregryn
2 dl sødmælk


Tilbehør

smør
kanel
sukker