Gå til sygdomsliste

Havrestuvning med svampe og spinat

Hurtig tilberedning
Portioner: 2-3
  •  
    Mild og blød
  •  
    Let at synke

Havrestuvningen får en flot grøn farve af spinaten. Den vegetariske stuvning er god som et selvstændigt måltid eller som tilbehør til f.eks. kød eller fisk. 


Sådan gør du:

Opløs bouillonterningen i kogende vand, og tilsæt spinaten. Lad det koge i 4-5 min., og blend derefter med en stavblender. Pisk havregryn i spinatbouillonen. Kog retten igennem ved svag varme i ca. 5 minutter. Tilsæt lidt mælk undervejs - det er ikke sikkert, du skal bruge al mælken.

Smag evt. stuvningen til med lidt salt og peber.

Hak svampene helt fint. Steg svampene i olien på en varm pande, til de er møre.

Vend smør, parmesan og de stegte svampe i den kogte stuvning.

Anret i dybe tallerkner, og pynt med lidt fintrevet parmesan.

Tip:
  •  
    Energiindhold kan øges

Du kan tilsætte stuvningen ekstra smør, hvis du har brug for flere kalorier og vil gøre grøden lettere at synke.

Tip:
  •  
    Let at synke

Stuvningen kan tilsættes mere mælk og blendes med en stavblender, hvis konsistensen skal være mere flydende.

Havrestuving

0,5 l vand

½ bouillonterning

250 g spinat

2 dl havregryn

2 dl let- eller sødmælk

evt. salt og peber


Stegte svampe

200 g blandede svampe

½ dl olivenolie


Pynt og servering

50 g parmesan, fintrevet 

25 g smør