Gå til sygdomsliste

Hjemmerørt mayonnaise

Hurtig tilberedning
Portioner: 4
 •  
  Mild og blød
 •  
  Let at synke
 •  
  Energirig

Det er ikke svært at lave din egen mayonnaise, når blot du husker, at olien skal piskes i ægget lidt ad gangen, så massen samler sig frem for at skille. En god hjemmerørt mayo kan selvfølgelig spises, som den er, eller den kan bruges som basis for hjemmelavet remoulade eller aïoli.

 


Sådan gør du:

Kom ægget i en skål, og pisk det godt sammen. Tilsæt derefter olien dråbevis, mens du pisker grundigt i æggemassen med en elpisker. Hver gang olien er absorberet, tilsætter du yderligere en dråbe olie.

Gradvist som mayonnaisen tykner, kan mængden af olie, du tilsætter forøges, men overdriv ikke. Hæld gerne olien i tynd stråle i massen, mens du pisker, så det hurtigt fordeles.

Smag til med salt, når mayonnaisen er tilpas tyk. Stil mayonnaisen koldt, til den skal bruges.

Den kan snildt holde en uges tid i køleskabet.

Tip:

Lav en lækker og næsten hjemmelavet remoulade af din mayonnaise ved at købe et glas Picadilly pickles og vende en passende mængde pickles med mayo. Hak evt. dine pickles først, hvis du synes, remouladen bliver for grov.

Tip:
 •  
  Energirig

En mayonnaise af olie og æg er god at have i køleskabet, hvis du skal spise mad med højt kalorieindhold. Du kan bruge den til at give din mad et ekstra skud energi - brug den f.eks. på brødet, tilsæt krydderier og brug mayoen som dip til brød-, oste eller grøntsagsstave, vend den med hakket æg til en æggesalat, med tun og sennep til en tunsalat osv.

 

Ingredienser

1 helt pasteuriseret æg
ca. 3 dl helt neutral olie, f.eks. rapsolie, der ikke er koldpresset
flagesalt