Gå til sygdomsliste

Instant-grød

Hurtig tilberedning
Portioner: 4
 •  
  God ved kvalme
 •  
  Let at synke
 •  
  Energiindhold kan øges

Med din egen grødblanding på hylden, er det nemt at lave en lækker grød om morgenen eller på arbejdet. Du kan variere ingredienserne efter smag og lyst.


Sådan gør du:

Klip sveskerne i små stykker og vend dem med rug, byg, havre, kanel, kardemomme, valnødder og salt. Ryst blandingen, og kom den i et tætsluttende glas.

Blandingen kan holde sig i mindst 1 uge i køkkenskabet.

Når du skal lave grød:

Bland 1 dl instant-grød med 1,5 dl væde, f.eks. vand, mælk, æblemost eller mandelmælk (se opskrift på mandelmælk under 'Kolde og varme drikke'). Du kan også bruge en blanding af vand og mælk/most/mandelmælk. Kom væde og grødblanding i en kasserolle, og lad grøden simre i 3-4 minutter.

Spis grøden, som den er, eller tilsæt frisk frugt – f.eks. et revet æble, blommestykker eller lignende, friske eller tørrede bær, ristede nødder eller hvad sæson og frugtskål har at byde på.

Tip:
 •  
  Energiindhold kan øges

Har du brug for flere kalorier, kan du f.eks. tilsætte kokosmel eller flere hakkede nødder til blandingen. Du kan også koge grøden på sødmælk og spise den med en smørklat - eller røre et par skefulde olie i den færdige grød. F.eks. valnøddeolie, der har en dejlig nøddesmag, eller en smagsneutral olie som ikke-koldpresset rapsolie.

Tip:

Tag lidt af blandingen med, når du skal på arbejde eller ud. Hæld kogende vand på, læg låg eller film på, og lad grøden trække færdig. Det giver et skønt og nemt mellemmåltid. Hvis du primært vil tilberede din grød på denne måde, kan du vælge de lidt finere byg- og ruggryn i stedet for flager. De bliver nemmere bløde.

Ingredienser

150 g stenfri svesker
2 dl rugflager
2 dl bygflager
4 dl fintvalsede havregryn
1 spsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
50 g valnødder, grofthakkede
1/2 tsk salt