Gå til sygdomsliste

Kold agurkesuppe med rogn og cremefraiche

Portioner: 4
Fryseegnet
  •  
    God ved kvalme
  •  
    Let at synke

Kold agurkesuppe med dryp fra en tsk olie, en skefuld cremefraiche og en skefuld rogn i midten. Du kan selvfølgelig også spise suppen vegetarisk, så du undlader rogn.


Sådan gør du:

Skræl agurkerne, og skær dem i grove stykker. Hak forårsløg og hvidløg fint.

Fjern skorpen fra brødet, og bræk det i grove stykker. Vend brød, agurk og løg med ½ dl olie, og lad det trække nogle timer. Blend massen i en blender med danskvand.

Når suppen har opnået en glat og lind konsistens, tilsættes resten af olivenolien, mens blenderen kører.

Pluk bladene fra myntestænglerne, og tilsæt de plukkede mynteblade sammen med revet skal af en citron. Blend suppen i 2 minutter. Passér evt. suppen gennem en fin sigte. Smag suppen til med lidt salt, peber og citronsaft eller lys eddike.

Servér suppen med en skefuld cremefraiche og en skefuld lakse- eller stenbiderrogn i midten. Dryp med en teskefuld olie.

 

Agurkesuppe

5 agurker

3 forårsløg

1 fed hvidløg

3 kviste mynte

4 skiver hvidt brød uden skorpe (ca. 150 g)

1 dl olivenolie

4 dl danskvand

1 citron, skal af 

evt. salt, peber og citronsaft eller lys eddike


Pynt og servering

50 g lakse- eller stenbiderrogn

4 spsk cremefraiche

4 tsk olivenolie