Gå til sygdomsliste

Kylling i kokosmælk

Portioner: 4
Fryseegnet
  •  
    Let at synke

Kylling i en cremet sauce af kokosmælk og aubergine krydret med citrongræs, limeblade og østerssauce. Spis den med ris eller lyst brød, der vendes i saucen.


Sådan gør du:

Steg kyllingestykkerne i en spsk olie på en forvarmet pande, til de er gyldne.

Del peberfrugten i to, fjern kernerne og skræl peberfrugten med en kartoffelskræller. Skær aubergine, forårsløg og peberfrugt i tynde skiver, og læg dem i en gryde. Tilsæt kyllingestykkerne, en skefuld olie, limeblade, citrongræs og østerssovs. Varm retten igennem ved høj varme i 5 min., mens der røres.

Tilsæt kokosmælken, og lad retten simre ved svag varme i 40 min. under låg. Kyllingen skal være helt mør, så kødet falde fra benene.

Tag kyllingen op af gryden, og pluk kødet fra benene. Blend gerne saucen til en jævn sovsen, og læg så kyllingekødet tilbage i sovsen. Smag evt. retten til med lidt limesaft eller -skal.

Retten kan evt. serveres med ris eller hvidt brød, som er vendt i sovsen.

Tip:
  •  
    Mild og blød

Limeblade, citrongræs og østerssovs kan fås i velassorterede supermarkeder. Du kan undlade de tre ingredienser for en mildere sovs.

 

Ingredienser

4 stykker kylling (over-, underlår eller vinger)

2 spsk smagsneutral olie

1 peberfrugt

½ aubergine, ca. 150 g

2 stk. forårsløg

2 stk. limeblade (kan undlades)

1 stk. citrongræs (kan undlades)

2 spsk østerssovs (kan undlades)

1 dåse kokosmælk

evt. saft og skal af en økologisk lime