Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Kyllingesoufflé med gulerødder og spidskommen egner sig fortrinligt som frokost, mellemmåltid eller som en del af et aftenmåltid.
Kog gulerødderne møre i fløde og vand. Blend de kogte gulerødder helt glat i en blender med ca. 1,5 dl af væsken.
Du kan sagtens erstatte gulerødderne af andre rodfrugter.
Skær kyllingebrysterne i små stykker, og blend kødet helt glat med fløden i en foodprocessor. Tilsæt de purerede gulerødder, og blend det hele sammen.
Rør mel, spidskommen og mælk sammen til en jævning i en tykbundet gryde ved svag varme, og lad den simre i nogle minutter.
Undlad spidskommen, hvis din mad skal være meget mild.
Skil æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer sammen med maizena, og pisk det i den lune meljævning. Kog jævningen op under konstant omrøring.
Vend kyllinge-/gulerodspuréen sammen med smør og jævningen. Pisk æggehviderne stive. Vend dem forsigtigt i soufflémassen. Tilsæt evt. lidt salt og peber. Smør en stor souffléform (ca. 1,5 l) eller 10 små (a ca. 1 dl)
Bag ved 180 grader, til souffléen har rejst sig. Store souffléer bages i ca. 30 min. og små i ca. 20 min. Husk at souffléen ikke må bages ved varmluft.
Servér souffléen direkte fra formen.
Undgå at åbne ovnen imens souffléen bager - det kan få souffléen til at falde sammen. Falder din soufflé sammen, smager den heldigvis godt alligevel!
Souffléforme fås i forskellige størrelser fra 1 dl og opefter. Fælles for dem alle er, at de har en flad bund og lige sider. Det sikrer, at souffléen kan hæve ordentligt.
Har du ikke en souffléform, kan du bruge en gryde, der kan tåle at komme i ovnen.
3-4 gulerødder, 300 g
1 dl piskefløde
3 dl vand
300 g kyllingebryst
1 dl piskefløde
1 tsk stødt spidskommen
3 dl let- eller sødmælk
4 spsk hvedemel
4 æg
2 tsk maizena
15 g blødt smør
evt. salt og peber
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17