Gå til sygdomsliste

Louisianakylling

Portioner: 2
Fryseegnet
  •  
    Energiindhold kan øges
  •  
    Let at synke
  •  
    God ved kvalme

Kyllingebryst i en mildt krydret sauce med gurkemeje, safran, babymajs, perleløg og jordnødder. Her er den serveret med ris og råkostsalat.


Sådan gør du:

Dyp kyllingestykkerne i citronsaft, læg dem i et ildfast fad, og drys med salt og peber. Steg dem i ovnen i 10-15 minutter ved 190 grader.

Kog vand, selleri, safran, gurkemeje, bouillonterning og knuste rosa peberkorn sammen i 5-10 minutter.

Tip:
  •  
    Energiindhold kan øges

Hvis du skal spise mad med højt kalorieindhold, kan du tilsætte 1 dl piskefløde til saucen. Spis retten uden råkost og evt. også uden ris - eller vend evt. risen med olie før servering.

 

Skær selleri og babymajs i små tern. Hak abrikoserne groft. Tilsæt selleri, perleløg, jordnødder, minimajs og abrikoser til gryden, og lad det koge yderligere 5 minutter.

Jævn sovsen med majsstivelse, og smag til med salt og peber. Hæld sovsen over kyllingen, og lad det hele stege færdigt i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter. 

Servér retten med ris eller bulgur og evt. ekstra grøntsager. En råkost med gulerod passer f.eks. godt til.

Ingredienser

2 stk. kyllingebryst uden ben
saft af ½ citron
1½ dl vand
et nip safran
½ tsk gurkemeje
½ terning hønsebouillon
1 tsk rosa peberkorn
25 g jordnødder
100 g selleri i små tern
100 g perleløg eller skalotteløg
50 g friske babymajs
5 tørrede abrikoser, grofthakkede
2 tsk majsstivelse
salt og peber