Gå til sygdomsliste

Peberfrugtspesto

Hurtig tilberedning
Portioner: 4
  •  
    Energiindhold kan øges
  •  
    Let at synke

Pesto er en dejlig ting at have i køleskabet, det kan løfte en helt almindelig rugbrødsmad eller sandwich, vendes med pasta eller spises til brød, grøntsagsstave, brødstænger, kiks og knækbrød. Og meget mere! Denne er lavet på peberfrugt.


Sådan gør du:

Befri peberfrugterne for kerner, og skær peberfrugtkødet i grove stykker. Bræk parmesanosten i mindre stykker.

Blend peberfrugter og ost sammen med pinjekerner eller mandler, det pressede hvidløg og vand. Tilsæt olien, og blend videre. Smag pestoen til med salt og peber.

Pestoen kan holde sig i køleskabet i tætsluttende emballage i cirka en uge.

Tip:

Brug pestoen til groft brød, brødstænger, grøntsagsstave eller knækbrød. Pestoen er også velegnet i en sandwich og i pastaretter. Du kan også spise pestoen til f.eks. kylling, fisk, ost.

Tip:
  •  
    Energiindhold kan øges

Hvis du gerne vil have en pesto med højere energiindhold, kan du undlade vand og i stedet tilsætte mere olivenolie.

Ingredienser

3 peberfrugter
½ fed hvidløg
50 g parmesan
40 g pinjekerner eller mandler
1 spsk olivenolie
½ dl vand
salt og peber