Gå til sygdomsliste

Spidskålsstuvning

Hurtig tilberedning
Portioner: 2-3
  •  
    Mild og blød
  •  
    Let at synke

Spidskål i en opbagt sauce, hvor mælken forkoges med frisk timian. Spis den stuvede spidskål som en selvstændig, vegetarisk ret eller som tilbehør til kød eller fisk. 


Sådan gør du:

Kog mælken op sammen med citrontimian, og lad det trække i 15 minutter. Sigt timianen fra.

Del spidskålen i 2 stykker. Skær de hårde og trådede stængler og stokke fra, og skær kålbladene i helt tynde strimler.

Opløs bouillonterningen i kogende vand. Kog kålen i ca. 15 minutter i bouillonen, til kålen er mør.

Smelt smørret ved svag varme i en gryde, og pisk melet i. Bag opbagningen 1-1½ minut under omrøring, til den er gylden og dufter nøddeagtigt.

Pisk den lune mælk i opbagningen, lidt ad gangen.

Kog sovsen igennem ved svag varme, og tilsæt evt. lidt ekstra mælk, hvis den bliver for fast.

Smag til med citronskal, salt og peber.

Vend den kogte kål i sovsen, og varm den godt igennem før servering.

Tip:

Andre kåltyper, som f.eks. hvidkål og blomkål kan bruges i stedet for spidskål.

Krydderurter kan helt undlades til fordel for 1 tsk. stødt spidskommen, der tilsættes smørret i starten af tilberedningen.

Tip:
  •  
    Mild og blød

Du kan undlade både timian og citron, hvis din mad skal være meget mild.

Mælk til opbagning

5 dl let- eller sødmælk

1 lille bdt citrontimian (kan erstattes med almindelig timian eller rosmarin)


Kogt spidskål

½ spidskål

1 l vand

1 grøntsagsbouillonterning


Opbagning

30 g smør

35 g hvedemel

½ økologisk citron, skal af 

evt. salt og peber