Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Spidskål i en opbagt sauce, hvor mælken forkoges med frisk timian. Spis den stuvede spidskål som en selvstændig, vegetarisk ret eller som tilbehør til kød eller fisk.
Kog mælken op sammen med citrontimian, og lad det trække i 15 minutter. Sigt timianen fra.
Del spidskålen i 2 stykker. Skær de hårde og trådede stængler og stokke fra, og skær kålbladene i helt tynde strimler.
Opløs bouillonterningen i kogende vand. Kog kålen i ca. 15 minutter i bouillonen, til kålen er mør.
Smelt smørret ved svag varme i en gryde, og pisk melet i. Bag opbagningen 1-1½ minut under omrøring, til den er gylden og dufter nøddeagtigt.
Pisk den lune mælk i opbagningen, lidt ad gangen.
Kog sovsen igennem ved svag varme, og tilsæt evt. lidt ekstra mælk, hvis den bliver for fast.
Smag til med citronskal, salt og peber.
Vend den kogte kål i sovsen, og varm den godt igennem før servering.
Andre kåltyper, som f.eks. hvidkål og blomkål kan bruges i stedet for spidskål.
Krydderurter kan helt undlades til fordel for 1 tsk. stødt spidskommen, der tilsættes smørret i starten af tilberedningen.
Du kan undlade både timian og citron, hvis din mad skal være meget mild.
5 dl let- eller sødmælk
1 lille bdt citrontimian (kan erstattes med almindelig timian eller rosmarin)
½ spidskål
1 l vand
1 grøntsagsbouillonterning
30 g smør
35 g hvedemel
½ økologisk citron, skal af
evt. salt og peber
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17