Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Mild og god suppe, der får fylde og smag fra svampe og perlebyg. Hvis du lave suppen vegetarisk, kan du udskifte hønsebouillonen med grøntsagsbouillon.
Kog lidt af bouillonen op, og hæld den over svampene (så de er dækkede). Lad dem trække i 20 min. Sigt svampene fra bouillonen (gem bouillonen), og hak svampene groft. Sauter løg, gulerødder og selleri i cirka 2 minutter, og tilsæt så perlebyg og de hakkede svampe. Tilsæt al bouillonen, og lad suppen koge under låg i en lille time, til perlebyggen er helt mør. Monter suppen med fløde og smør.
Smag til med salt og eventuelt lidt peber.
Server suppen straks med hakket persille og evt. stegte, friske svampe.
Suppen egner sig rigtig godt til at fryse ned i små portioner.
Du kan blende suppen med en stavblender, hvis du helst vil undgå hele perlebyg og svampe. Så får den en konsistens, der minder om grød. Spæd eventuelt op med ekstra væske, det kan være vand, bouillon eller fløde.
Undlad da også at servere med stegte svampe og persille.
½ dl tørrede svampe
2,5 l kyllingebouillon
3 spsk olie med neutral smag
5 fed hvidløg
1 løg, skåret i tern
1 stilk bladselleri, skåret i skiver
1 stor gulerod, skåret i tern på 1x1 cm
2,5 dl perlebyg
2 spsk smør
½ dl fløde
salt
peber
bredbladet persille, hakket
svampe (den slags, du har lyst til), stegt i lidt olie
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17