Gå til sygdomsliste

Suppe med svampe og perlebyg

Portioner: 8
Fryseegnet
  •  
    Let at synke

Mild og god suppe, der får fylde og smag fra svampe og perlebyg. Hvis du lave suppen vegetarisk, kan du udskifte hønsebouillonen med grøntsagsbouillon.


Sådan gør du:

Kog lidt af bouillonen op, og hæld den over svampene (så de er dækkede). Lad dem trække i 20 min. Sigt svampene fra bouillonen (gem bouillonen), og hak svampene groft. Sauter løg, gulerødder og selleri i cirka 2 minutter, og tilsæt så perlebyg og de hakkede svampe. Tilsæt al bouillonen, og lad suppen koge under låg i en lille time, til perlebyggen er helt mør. Monter suppen med fløde og smør.

Smag til med salt og eventuelt lidt peber.

Server suppen straks med hakket persille og evt. stegte, friske svampe.

Tip:

Suppen egner sig rigtig godt til at fryse ned i små portioner.

Tip:
  •  
    Let at synke

Du kan blende suppen med en stavblender, hvis du helst vil undgå hele perlebyg og svampe. Så får den en konsistens, der minder om grød. Spæd eventuelt op med ekstra væske, det kan være vand, bouillon eller fløde.

Undlad da også at servere med stegte svampe og persille.

Ingredienser

½ dl tørrede svampe
2,5 l kyllingebouillon
3 spsk olie med neutral smag
5 fed hvidløg
1 løg, skåret i tern
1 stilk bladselleri, skåret i skiver
1 stor gulerod, skåret i tern på 1x1 cm
2,5 dl perlebyg
2 spsk smør
½ dl fløde
salt
peber


Evt. tilbehør

bredbladet persille, hakket
svampe (den slags, du har lyst til), stegt i lidt olie