Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
En rigtig sommerdessert, der med frosne bær også kan gøre godt på mørke vinterdage. Biscotti er italienske mandelkager. Du kan erstatte dem af ristede, grofthakkede mandler.
Skær rabarberne i mindre stykker, og kom dem i en kasserolle sammen med jordbær, sukker og den tomme vaniljestang (skrab kornene ud, og gem dem til cremen). Kog stille og roligt rabarber og bær op, og lad det simre i ca. 10 minutter. Stil kompotten koldt, så den er helt afkølet inden servering.
Fjern stenene fra dadlerne, og kom dadlerne i en foodprocessor sammen med vaniljekorn og banan. Blend det fint. Tilsæt yoghurt, og blend det hele sammen.
Har du brug for flere kalorier, kan du erstatte yoghurten med mascarpone eller 3 dl piskefløde, der piskes til en let skum.
Anret kompotten i 4-6 glas eller skåle. Fyld knuste biscotti på, top med creme og til sidst mere kompot. Servér straks.
Hvis du har synkebesvær, kan du undlade de knuste biscotti, så har desserten en blød og cremet konsistens. Du kan gøre den endnu mere jævn ved at blende kompotten med en stavblender, før du anretter desserten.
Både kompot og creme kan klargøres op til to dage i forvejen, og opbevares på køl.
300 g rabarber, evt. frosne
300 g jordbær, evt. frosne
250 g sukker
1/2 vaniljestang, kun stangen
150 g hindbær, evt. frosne
3-4 saftige dadler
1/2 vaniljestang, korn af
1 moden banan
400 g drænet yoghurt 10%
10-12 knuste biscotti
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17