Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Bagt hvid fisk med dampede grøntsager og beurre blanc. Denne ret kan nemt gøres mere eller mindre lind i konsistensen og mild i smagen alt efter smag og behov.
Rens broccolien, og skræl gulerødderne. Skær grøntsagerne i mundrette stykker, og damp dem med smør og vand i en gryde under låg i 15-20 min. ved svag varme. Tag gryden af komfuret, hæld vandet fra, og hold grøntsagerne varme under låg, indtil fisk og beurre blanc er klar.
Fjern omhyggeligt brusk og ben fra fiskefileterne. Riv citronskallen. Vend fiskefileter, citronskal, hele krydderurter og olivenolie sammen i et ildfast fad.
Bag fisken 10 min. ved 160 grader.
Lav beurre blanc imens fisken er i ovnen.
Pluk bladene fra krydderurterne, gem stilkene, og hak bladene fint. Kog hvidvin og vand op med det grofthakkede skalotteløg, laurbærblad, stilkene fra de anvendte krydderurter og de hvide peberkorn. Kog ned, til halvdelen af væden er kogt væk, og tilsæt så piskefløden. Sigt hvidvinslagen, sæt den til side, og hold den lun.
Lige før servering: Pisk smørret i den varme, men ikke kogende, hvidvinslage. Hvis temperaturen bliver for høj, vil saucen skille.
Vend de finthakkede krydderurteblade i saucen, og smag til med salt og peber.
Mos grøntsagerne til den ønskede konsistens med gaffel eller stavblender. Servér den bagte fisk med de mosede grøntsager og beurre blanc.
Undlad de finthakkede krydderurteblade i saucen - og evt. også citron og krydderurter på fisken - hvis du gerne vil have, at din mad er helt mild i smagen.
250-300 g filet af fladfisk (rødspætte, skrubbe, helleflynder eller hellefisk)
½ økologisk citron, skal af
2 stængler estragon eller anden krydderurt som persille, dild eller purløg
1 spsk olivenolie
salt og peber
evt. lidt citronsaft
200 g broccoli
200 g gulerødder
1 dl vand
25 g smør
1 lille bdt blandede krydderurter, f.eks. purløg, dild, persille, kørvel eller estragon
2 dl hvidvin
2 dl vand
1 skalotteløg, pillet og grofthakket
1 laurbærblad
3 hvide peberkorn
1 spsk piskefløde
250 g smør
1 citron, revet skal
salt og peber
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17