Gå til sygdomsliste

Hjemmelavet tykmælk

Portioner: 4 (1 liter)
  •  
    Mild og blød
  •  
    Let at synke

Det er nemt og lækkert at lave tykmælk! Spis den med friske bær eller drys med ristede havregryn og blommekompot (se separate opskrifter på disse ting). Du kan selvfølgelig også bruge din yndlingsmüsli.  


Sådan gør du:

Rør sødmælk og kærnemælk godt sammen i en skål, og sæt låg på skålen. Eller: Åbn en liter sødmælk, hæld 1 dl sødmælk fra, og gem det til anden brug. Hæld så 1 dl kærnemælk op i sødmælkskartonen, hvor der nu er plads, og ryst godt.

Lad skål eller mælkekartonen stå 18-24 timer på køkkenbordet, så har du hjemmelavet tykmælk.

Tip:

De overskydende 9 dl kærnemælk kan bruges til smoothies, til koldskål eller i bageopskrifter i stedet for yoghurt.

Tip:

Tykmælken smager skønt med ristede havreflager og blomme-eller frugtkompot. Du finder opskrifterne på de to ting under morgenmad.

Ingredienser

9 dl sødmælk
1 dl kærnemælk