Gå til sygdomsliste

Ovnæggekage med kartoffel og tomat

Portioner: 2
  •  
    Energirig
  •  
    Let at synke
  •  
    Mild og blød

Mild, vegetarisk ovnæggekage, der kan spises som både morgenmad, frokost og aftensmad.


Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter.

Pisk hvedemel, salt, sødmælk og olie sammen. Tilsæt hytteost og æg.

Pensl et ovnfast fad eller to mindre portionsfade med fedtstof. Fordel kartoffelstykkerne i fadet, og hæld æggemassen over.

Bag æggekagen ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter.

Pynt evt. æggekagen med tomat og purløg ved servering.

Tip:

En rest kogte eller bagte kartofler eller pasta fra dagen før kan bruges som fyld i æggekagen.

Grøntsager i små mængder kan erstatte kartoflerne.

Tip:
  •  
    Let at synke

Hvis dine slimhinder i munden er meget sarte, er det en god ide at undlade tomat og eventuelt også purløg på æggekagen.

Ingredienser

2 mellemstore kartofler (ca.150 g)

1 spsk hvedemel

1 tsk salt

½ dl sødmælk

1 spsk olie

100 g hytteost

3 æg

smør eller olie til pensling

evt. tomat og purløg til pynt