Gå til sygdomsliste

Torskepuré med persille

Portioner: 4
  •  
    Mild og blød
  •  
    Let at synke

Torskepuréen får sin cremede konsistens af en bagekartoffel, der koges med mælk. Spis puréen, som den er, eller med brød til.


Sådan gør du:

Skræl bagekartoflen, og skær den i grove tern. Pil og hak løg og hvidløg groft. Kog kartoffelternene i en stor gryde sammen med løg, hvidløg, laurbærblad og mælk, til kartoflerne er møre efter ca. 20 minutter.

Tilsæt torsken, og kog i yderligere 10 minutter.

Sigt væsken fra. Blend kartofler og torsk glat med en stavblender, eller i en foodprocessor. Tilsæt olivenolien undervejs, mens maskinen kører.

Smag evt. til med salt, peber og citronsaft.

Konsistensen kan gøres mere flydende med lidt ekstra mælk.

Fordel den varme torskepuré i dybe tallerkner, og dryp evt. med en skefuld persilleolie (se nedenfor hvordan det laves) eller anden krydderolie. Pynt med lidt revet parmesan.

Tip:
  •  
    Mild og blød

Undlad citron og evt. salt og peber, hvis din mad skal være meget mild. Undlad også persilleolie på toppen. Du kan i stedet bruge en god olivenolie eller nøddeolie.

Persilleolie

Kog persillebundtet i letsaltet vand i 5 minutter. Tag persillen op, og køl det ned i en skål koldt vand. Gem kogevandet. Læg den kogte persille i en blender, og tilsæt en spiseske kogevand ad gangen, til blenderen kommer ordentligt i gang - så skal der ikke mere vand i. Blend til persillen er helt glat. Fjern proppen i blenderlåget, og tilsæt olivenolien, mens blenderen kører. Passér persilleolien gennem en fin sigte. Smag evt. til med lidt salt.

 

Torskepuré

1 bagekartoffel, 150 g

1stort løg, ca. 100-130 g

3 fed hvidløg

1 laurbærblad

½ l let- eller sødmælk

300 g torsk i filet uden skind og ben

1 dl olivenolie

evt. salt, peber og citronsaft

2 spsk parmesanost, fintrevet


Persilleolie

1 bdt persille, 200 g

2-4 spsk kogevand

salt

1 dl olivenolie