Gå til sygdomsliste

Bønnesuppe med persillepesto

Portioner: 4
Fryseegnet
  •  
    Mild og blød
  •  
    Let at synke

Bønnesuppe med persillepesto fungerer godt som både vegetarisk forret og hovedret.


Sådan gør du:

Hvis du bruger tørrede bønner, skal du huske at sætte dem i blød natten over - eller i mindst 12 timer før brug. Skyl de udblødte bønner, og kog dem i 45 min., til de er møre.

Hvis du bruger bønner fra dåse: Dræn og skyl bønnerne før brug. De skal ikke koges.

Skræl kartoflen, og skær den i grove stykker. Hak løg og hvidløg groft. Steg bønner, kartoffel, løg og hvidløg i ½ dl olie ved jævn varme, til løgene er gyldne. Hæld mælken ved, og lad det koge i 30 minutter, til kartoffelstykkerne er helt møre. Imens det koger, laver du persillepestoen. Se nedenfor.

Tag de kogte grøntsager og bønner op i en skål, og blend med en stavblender (eller i en blender) sammen med noget af mælken. Når suppen har opnået en glat og lind konsistens, tilsættes den sidste ½ dl olivenolie, mens blenderen kører. Tilsæt evt. resten af mælken fra gryden for at opnå en lind, cremet konsistens.

Smag suppen til med lidt salt og peber.

Anret den varme suppe i skåle, og læg en skefuld pesto i midten. Top suppen med lidt fintrevet parmesan.

Tip:
  •  
    Mild og blød

Spis suppen uden persillepesto, hvis din mad skal være meget mild.

Persillepesto:

Lav persillepestoen på forhånd eller imens grøntsager og bønner koger.

Fjern de grove stilke på persillen, og kassér dem. Blend alle ingredienserne sammen med en stavblender, blender eller foodprocessor. Hæld eventuelt mere olie i efter behov. Blend til konsistensen er ensartet og glat. Smag pestoen til med lidt salt, peber og citronsaft.

Tip:

Persillepestoen holder sig frisk i nogle dage i køleskabet. Lav evt. en større portion og bruge den på supper, pasta, kartofler eller hvor du synes, den gør godt.

Bønnesuppe

400 g bønner (2 dåser kogte bønner eller 200 g tørrede lyse bønner, f.eks. butterbeans, hestebønner, cannellini, eller sortøjede bønner)
1 bagekartoffel, ca. 200 g
1 løg
1 fed hvidløg
1 dl olivenolie
1 l let- eller sødmælk
evt. salt og peber


Persillepesto

1 stort bdt persille
50 g smuttede mandler, hasselnødder eller pinjekerner
50 g revet parmesan
2 dl olivenolie eller mere efter behov
1/4 fed hvidløg
salt, peber

citronsaft


Tilbehør

2 spsk fintrevet parmesan