Gå til sygdomsliste

Instant-suppe med kylling og spinat

Hurtig tilberedning
Portioner: 1
  •  
    Let at synke
  •  
    God ved kvalme

Nem og alligevel fantastisk frokost, mellemmåltid eller aftensmad – lav evt. fuldkornsris eller nudler til for ekstra fylde. Varier suppen ved at bruge sæsonens grønt: Små stykker blomkål eller broccoli, fintsnittet kål, ærter, bok choi, gulerødder osv. Du kan også lave suppen med rejer, fisk, stegt kød eller vegetarisk.


Sådan gør du:

Snit forårsløgene fint, og skær tomaten i både. Kom forårsløg, tomat, spinat og grove kyllingestykker i en bøtte eller skål. Rør misoen ud i kogende vand, og hæld suppen over fyldet. Servér straks.

Du kan selvfølgelig sagtens bruge andre grøntsager eller andet kød - eller lave suppen vegetarisk. 

Tip:

Tag suppen med på farten som samlesæt: En bøtte med de snittede ingredienser og en lille bøtte med en skefuld miso, så behøver du kun en elkedel og vand, for at tilberede suppen på et par minutter.

Tip:

Miso kan købes i helsekostbutikker, hos asiatiske købmænd, større supermarkeder og online. Den giver fantastisk smag og dybde. Kan du ikke skaffe det, så lav i stedet suppen af en god grøntsagsbouillon.

Ingredienser

 

100 g kyllingebryst, tilberedt (f.eks. en rest fra aftensmaden)

2 forårsløg
1 tomat
1 håndfuld babyspinat


Suppe

1 spsk mørk miso
2-3 dl kogende vand