Gå til sygdomsliste

Kartoffelsuppe med stenbiderrogn og cremefraiche

Portioner: 4
Fryseegnet
  •  
    Mild og blød
  •  
    Energiindhold kan øges
  •  
    Let at synke

Kartoffelsuppe er en blid og cremet suppe, de fleste kan lide. Med stenbiderrogn får den ellers så jordnære ret lidt ekstra forkælelse over sig. 


Sådan gør du:

Klargør alle grøntsagerne. Skær kartofler, porrer, løg og hvidløg i grove terninger, og pluk bladene af timianstilkene. 

Sæt en gryde over ved svag varme, og steg alle grøntsagerne i olien sammen med timianbladene. Hæld mælk på, og lad suppen simre ca. 30 minutter, til grøntsagerne er møre.

 

 

Tip:
  •  
    Energiindhold kan øges

Hvis du skal spise mad med mange kalorier, kan du erstatte 2 dl af mælken med piskefløde. Du kan også røre energipulver i en færdig portion af suppen. 

Tip:
  •  
    Mild og blød

Hvis du bedst kan spise meget mild mad, kan du undlade hvidløg - evt. også porrer - og eddike, når du tilbereder suppen. Erstat evt. 1-2 dl af mælken med piskefløde for en endnu mildere og blødere suppe.

Blend suppen ad flere gange med smør og eddike, så den får en glat og fløjlsagtig konsistens. Hvis suppen bliver for tyk i konsistensen, så tilsæt lidt mere mælk eller vand. Smag suppen til med salt, peber og eventuelt et enkelt skvæt eddike.

Smag stenbiderrognen til med salt, og vend den sammen med cremefraichen. Sæt stenbidercremen på køl med film over, hvis du ikke serverer den med det samme.

Varm suppen igennem. Sæt den varme suppe på bordet, og servér brød og den kølige stenbidercreme til.

Kom en skefuld stenbidercreme i den varme suppe ved bordet, eller spis den på brødet.

 

Tip:

Du kan fryse kartoffelsuppen portionsvis - undlad da stenbiderrognen. 

Suppe

500 g kartofler
2 porrer
2 løg
2 fed hvidløg
8 stilke timian
2 spsk koldpresset rapsolie
1,5 l letmælk
salt og peber
20 g smør
4 spsk æblecidereddike

 


Stenbiderrogn med cremefraiche

200 g renset stenbiderrogn
4 spsk cremefraiche 18 %
salt og peber


Tilbehør

4 skiver rugbrød