Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Kartoffelsuppe er en blid og cremet suppe, de fleste kan lide. Med stenbiderrogn får den ellers så jordnære ret lidt ekstra forkælelse over sig.
Klargør alle grøntsagerne. Skær kartofler, porrer, løg og hvidløg i grove terninger, og pluk bladene af timianstilkene.
Sæt en gryde over ved svag varme, og steg alle grøntsagerne i olien sammen med timianbladene. Hæld mælk på, og lad suppen simre ca. 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
Hvis du skal spise mad med mange kalorier, kan du erstatte 2 dl af mælken med piskefløde. Du kan også røre energipulver i en færdig portion af suppen.
Hvis du bedst kan spise meget mild mad, kan du undlade hvidløg - evt. også porrer - og eddike, når du tilbereder suppen. Erstat evt. 1-2 dl af mælken med piskefløde for en endnu mildere og blødere suppe.
Blend suppen ad flere gange med smør og eddike, så den får en glat og fløjlsagtig konsistens. Hvis suppen bliver for tyk i konsistensen, så tilsæt lidt mere mælk eller vand. Smag suppen til med salt, peber og eventuelt et enkelt skvæt eddike.
Smag stenbiderrognen til med salt, og vend den sammen med cremefraichen. Sæt stenbidercremen på køl med film over, hvis du ikke serverer den med det samme.
Varm suppen igennem. Sæt den varme suppe på bordet, og servér brød og den kølige stenbidercreme til.
Kom en skefuld stenbidercreme i den varme suppe ved bordet, eller spis den på brødet.
Du kan fryse kartoffelsuppen portionsvis - undlad da stenbiderrognen.
500 g kartofler
2 porrer
2 løg
2 fed hvidløg
8 stilke timian
2 spsk koldpresset rapsolie
1,5 l letmælk
salt og peber
20 g smør
4 spsk æblecidereddike
200 g renset stenbiderrogn
4 spsk cremefraiche 18 %
salt og peber
4 skiver rugbrød
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17