Gå til sygdomsliste

Legeret aspargessuppe

Hurtig tilberedning
Portioner: 1
  •  
    Mild og blød
  •  
    Energirig
  •  
    Let at synke

Nem vegetarisk aspargessuppe lavet på dåseasparges og tilsat æggeblomme, så du får en god portion energi og protein.


Sådan gør du:

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt melet. Tilsæt grøntsagsbouillon og 1 dl aspargesvand under omrøring. Kog suppen i ca. 10 minutter ved svag varme.

Rør fløden i suppen, mens den koger. Rør æggeblommerne sammen med 1 knivspids salt og lidt af den varme suppe. Hæld så æggemassen i gryden, og rør det sammen. Tag gryden af varmen, og tilsæt aspargessnitterne. Smag suppen til med salt og hvid peber.

Tip:
  •  
    Let at synke

Spis suppen uden hele aspargesstykker, hvis suppen skal være meget nem at synke.

Ingredienser

10 g smør
1 spsk hvedemel
2 dl grøntsagsbouillon
1 glas eller 1 dåse aspargessnitter (vand + asparges bruges)
1 1/2 dl piskefløde
2 pasteuriserede æggeblommer
salt og hvid peber