Gå til sygdomsliste

Perlebyg-grød med tørrede tyttebær

Portioner: 4
  •  
    Energiindhold kan øges
  •  
    Let at synke
  •  
    Mild og blød

En grød i stil med risengrød, men når du bruger perlebyg får den mere bid. Spis den med bær til - eller med kanelsukker og smørklat lige som risengrød.


Sådan gør du:

Hæld perlebyg, sødmælk og sukker i en gryde og kog det i 20 minutter under omrøring, til en cremet grød. Bland bær i grøden, og servér den lun med hakkede nødder på toppen. Hvis grøden varmer længe med bærerne, kan den blive lidt tør, tilsæt da lidt ekstra mælk, før du serverer den.

Hvis det er bær-sæson, så server gerne grøden med friske bær.

Tip:
  •  
    Energiindhold kan øges

Rør en smørklat i grøden ved servering og drys med lidt sukker (evt. kanelsukker), hvis du skal spise mad med højt kalorieindhold. Alternativt kan du røre energipulver i den færdige grød.

Tip:
  •  
    Mild og blød
  •  
    Let at synke

Undlad de tørrede bær og hakkede nødder, hvis de generer eller giver for meget at tygge på. 

Ingredienser

250 g perlebyg
30 g sukker
8 dl sødmælk
1 knivspids salt
50 g tørrede bær (tranebær, blåbær el lign.)
20 g hakkede hasselnødder