Gå til sygdomsliste

Symbolforklaring

Hvis du har problemer med at spise, der gør at du på forskellig måde skal tilpasse din mad, kan du bruge de farvede prikker ved opskrifterne til at finde mad, der er god til dig.

Sygdom og behandling påvirker for nogle appetit og mulighed for at spise. Du er måske nødt til at tage særlige hensyn, når du vælger mad. Ved at kigge på de farvede prikker, som sidder ud for opskrifterne, kan du finde de opskrifter her på hjemmesiden, som kan være gode for dig. Nederst på alle opskrifts-oversigtssider finder du en symbolforklaring, så du altid kan se, hvilken prik, du skal gå efter. Du kan også få en kort forklaring ved at køre musen over prikkerne ved en opskrift (det kan ikke lade sig gøre på billedet neden for).

Sorter efter særlige behov

Du kan også bruge knappen 'sorter efter særlige behov', der sidder i højre side på alle opskrifts-oversigtssider. Ved at bruge den, kan du vælge kun at få vist opskrifter, som matcher dit behov. Det kan for eksempel være mad, der er let at synke eller rig på energi.

Let at synke
Symbolforklaring

God hvis du har mundtørhed og synkebesvær

Mild og blød
Symbolforklaring

God hvis du har smerter eller stråleskader i munden

God ved kvalme
Symbolforklaring

Mad, der er frisk, syrlig eller virker neutraliserende i maven

Fiberrig
Symbolforklaring

God hvis du har forstoppelse

Energiindhold kan øges
Symbolforklaring

Opskriften kan tilpasses til, hvis du har tabt dig eller har lille appetit

Energirig
Symbolforklaring

God hvis du har tabt dig eller har meget lille appetit

God ved smagsforandringer
Symbolforklaring

God, hvis du oplever, at din mad har en bismag eller ikke smager af noget

Iskrystal og ur

De opskrifter, som kan laves på 5-30 minutter er markeret med et lille ur for hurtig tilberedning.

Alle fryseegnede opskrifter er mærket med et iskrystal. Hvis du kun vil se de fryseegnede opskrifter, kan du under alle opskriftkategorier bruge knappen 'Sorter efter særlige behov' til at vælge fryseegnet. Så får du kun vist de opskrifter, der kan fryses. Du kan også klikke på nedenstående link og se alle fryseegnede opskrifter på hjemmesiden.

Fryseegnet mad

Læs mere om spiseproblemer

Du kan læse mere om spiseproblemer og få gode råd til, hvordan du bedst tilpasser den mad, du spiser, via nedenstående link.

spiseproblemer