Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Symptomer, behandling, undersøgelser, diagnose og årsager
En hjernetumor kan give forskellige symptomer, afhængig af hvor den sidder, og hvilken del af hjernen den trykker på. Fælles for symptomerne er, at man godt kan have dem uden at have kræft.
Hvis en scanning af hjernen giver mistanke om en hjernetumor, bliver næsten alle opereret for at be- eller afkræfte mistanken.
Man kan først vide, om det er en hjernetumor, når en vævsprøve af tumoren viser, at der er tale om kræftceller. Der findes forskellige typer hjernetumorer og valg af behandling afhænger af den specifikke tumortype.
Få gode råd til at håndtere udtalt træthed, koncentrationsbesvær og kognitive forandringer. Læs også om genoptræning, familieliv og om den nye hverdag for dig og dine pårørende, når du har kræft i hjernen.
En hjernetumor er kræft, der er opstået i hjernen. Kræft, der har spredt sig til hjernen fra en anden kræftsygdom, kaldes hjernemetastaser. Hjernemetastaser og hjernetumorer (primær kræft i hjernen) er to forskellige sygdomme. Læs her, hvis du har en kræftsygdom, der har spredt sig til hjernen:
Når du har afsluttet behandlingen, bliver du tilbudt at gå til opfølgning på hospitalet. Hvis du oplever symptomer mellem opfølgningsbesøgene skal du kontakte din læge.
Ved mistanke om hjernetumorer vil man først få en neurologisk undersøgelse, der skal vise, om der er tegn på, at nervesystemet ikke virker, som det skal.
Risikoen for, at kræften vender tilbage, afhænger bl.a. af, hvilken type tumor, der er tale om, og hvilken behandling man tidligere har fået.
Her finder du relevante links, hvis du vil læse mere om hjernetumorer.
Hjernetumorer opstår hos cirka 1.560 personer om året i Danmark. Hjernetumorer er mange forskellige diagnoser med meget forskellige forløb.
I de fleste tilfælde er årsagen til hjernetumorer ukendt. Men forskere ved, at risikoen for at få en hjernetumor stiger med alderen. Hormoner, røntgenstråler og arvelige forhold kan have en betydning. Læs mere om mulige årsager:
Del dine tanker og erfaringer med andre patienter og pårørende i gruppen 'Hjernekræft' på cancerforum.
Kræftens Bekæmpelse tilbyder online samtalegrupper for patienter, pårørende og efterladte, uanset hvor i landet du bor. Læs om grupperne, og hvordan du tilmelder dig her - det er også er muligt at komme med ønsker til grupper, der endnu ikke findes på listen:
Du kan få vores gratis pjece om hjernetumorer via webshoppen:
Pjece: Hjernetumorer
Du kan møde andre patienter eller pårørende i samme situation i HjernetumorForeningen:
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17