Gå til sygdomsliste

Forsøgets titel:CLL biobank

Tilbage til søgeresultat

Kræftsygdom Kronisk lymfatisk leukæmi (CLL)
Forklaring I dette forsøg undersøges, hvilke fejl der findes i syge celler hos patienter med kronisk lymfatisk leukæmi. Forsøget inkluderer materiale fra patienter, der er blevet diagnosticeret i 2002 eller senere. Materialet bliver opbevaret i en biobank efter accept fra patienterne og består af f.eks. blod- og vævsprøver. Forsøget henvender sig til patienter med kronisk lymfatisk leukæmi, der enten har fået eller vil få taget blodprøver og eventuelt knoglemarvsundersøgelse som led i at få stillet diagnosen kronisk lymfatisk leukæmi. Vi vil gerne have dit samtykke til at kunne bruge lidt af dine blod- eller knoglemarvsprøver til laboratorieforsøg .
Baggrund for forsøgsbehandlingen

Dette forsøg er et såkaldt observeringsstudie, så det indebærer ikke nogen forsøgsbehandling.

I forsøget indsamler lægerne biologiske data fra patienter med kronisk lymfatisk leukæmi, som vil blive undersøgt i et laboratium. Den opnåede viden skal bruges til at forbedre behandlingen af kronisk lymfatisk leukæmi.

Kræftcellerne ved kronisk lymfatisk leukæmi er såkaldte hvide blodlegemer af B-celletypen. Disse celler styres af en B-cellereceptor (kaldet BCR), som er vigtig for immunforsvaret. Når cellerne er defekte, fordi man er blevet syg af lymfatisk leukæmi, vil de formentlig have en række karakteristiske træk. Hvis det er muligt at definere disse træk, kan det blive nemmere at forudsige, om sygdommen vil udvikle sig langsomt eller aggressivt mv. hos den enkelte patient.

Forsøgsmetode

Et observeringsstudie.

Sådan foregår behandlingen

Der er ingen behandling i dette studie. Der tages blodprøve og evt. knoglemarvsbiopsi.

Som del af forskningsprojektet kan indgå forsøg med mus.

Blod- og knoglemarvsprøverne til forsøget tages af personalet på hospitalet i forbindelse med, at du får taget rutinemæssige blodprøver og eventuelt knoglemarvsprøve. Du vil få taget 20-50 ml ekstra blod pr. blodprøvetagning og 20 ml ekstra knoglemarv pr. knoglemarvsprøve.

Her kan du få behandlingen

  Hvis du er interesseret i behandlingen, så tal med lægen på dit sygehus. Lægen kan undersøge, om behandlingen kan være en mulighed for dig.

  Forsøgets id-numre

  Den Videnskabsetiske Komite nr.: 1405973.

  Denne side er sidst opdateret: 2021-04-01

  Lægefaglig beskrivelse af forsøget

  Resume for fagpersoner

   

  Tilbage til søgeresultat