Skip navigation

4-i-1 saft, sodavandsis, granité & smoothie med blåbær og ingefær

Fyld fryseren med lækre små vitaminbomber af blåbær og ingefær, der kan spises som granité eller sodavandsis, drikkes som saft-shot eller blendes til cremede smoothies.

""

Ingredienser

  • 4 dl blåbær, friske eller frosne
  • 3 dl æblejuice
  • 2 stk. frisk ingefær på ca. 1x1 cm
  • 1 tsk honning

Sådan gør du: 

Hvis du bruger frosne bær, skal de have et lille opkog i en gryde, før du bruger dem. Put dem i en gryde med en lille smule vand,
bring i kog, og lad dem simre i et minut. Lad dem køle lidt af.

Put alle ingredienserne i en blender. Blend, til massen er ensartet. Du kan også bruge en stavblender.

Tilsæt ekstra juice, hvis saften er for tyk. 

Drik saften, som den er, eller frys i fire små portionsbokse eller i ispinde-forme.

Saft-shot:
Køl den blendede saft ned i køleskabet eller med et par isklumper, og drik den med det samme, eller lad et shot fra fryseren tø op i et glas.

Smoothie:
Blend en frossen portion med 2-3 dl mælk, vaniljeis, yoghurt, juice, danskvand – eller hvad du bedst kan lide i din smoothie. Bland eventuelt energipulver i, hvis du har brug for flere kalorier. Smoothieen på billedet er blendet med yoghurt.

Granité:
Brug en ske til at skrabe eller hakke flager af en frossen saft-isklump. Fortsæt til alt isen er tynde flager. Spis straks.

Ispind:
Saften fryses i ispinde-forme og er klar til at spise efter 4-5 timer.