Skip navigation

4-i-1 saft, sodavandsis, granité & smoothie med havtorn og passionsfrugt

Fyld fryseren med lækre små vitaminbomber, der kan spises som granité eller sodavandsis, drikkes som saft-shot eller blendes til cremede smoothies.

""

Ingredienser

  • 6 spsk frosne havtorn (eller 2 dl havtornsaft eller gulerodssaft)
  • 4 spsk passionsfrugtsaft eller 2-4 passionsfrugter
  • 2 spsk honning
  • 6 dl appelsinjuice

Sådan gør du: 

Hvis du bruger frosne havtorn, skal de have et lille opkog i en gryde, før du bruger dem. Put dem i en gryde med en lille smule vand, bring i kog, og lad dem simre i et minut. Lad dem køle lidt af.

Hvis du bruger friske passionsfrugter, så skrab kødet ud af dem, og pres det gennem en sigte, så de sorte kerner sigtes fra.

Put alle ingredienserne i en blender. Blend, til massen er ensartet. Du kan også bruge en stavblender. Tilsæt ekstra juice, hvis saften er for tyk. Sigt drikken før brug, hvis du har brugt hele havtorn, så de sorte kerner fra havtornene sigtes fra.

Drik saften med det samme eller frys den i ca. 4 små portionsbokse eller ispinde-forme.

Saft-shot:
Køl den blendede saft ned i køleskabet eller med et par isklumper, og drik den med det samme, eller lad et shot fra fryseren tø op i et glas.

Smoothie:
Blend en frossen portion med 2-3 dl mælk, vaniljeis, yoghurt, juice, danskvand – eller hvad du bedst kan lide i din smoothie. Bland eventuelt energipulver i, hvis du har brug for flere kalorier. På billedet er saften blendet til en smoothie med appelsinjuice.

Granité:
Brug en ske til at skrabe eller hakke flager af den frosne saft-klump. Fortsæt til alt isen er tynde flager, og spis straks.

Ispind:
Saften fryses i ispinde-forme og er klar til at spise efter 4-5 timer.