Skip navigation

Ærtepuré

Ærtepure kan spises alene eller som tilbehør, dip og pålæg. Det er let at synke og giver god energi og protein.

Ærtepuréen ses nederst på billedet. De tre andre opskrifter findes også her på hjemmesiden (kartoffel-bønnepuré, hummus og tzatziki).

Ingredienser

  • 2 dl frosne ærter
  • 2 spsk smør
  • 1-2 spsk citronsaft
  • evt. lidt revet citronskal
  • salt

Sådan gør du: 

Hæld kogende vand over de frosne ærter sammen med lidt salt. Lad stå et kort øjeblik, og hæld vandet fra.

Blend ærterne med smørret, og smag til med salt og citronsaft. Servér f.eks. ærtepuréen med et stykke fisk eller kylling.

Små portionsstørrelser:

Denne opskrift er særligt til kræftpatienter med lille appetit og vægttab. Derfor er indholdet af energi og protein højt.

Energi: 

1 portion ærtepuré indeholder 612 kJ/145 kcal og 3 g protein.